Ece Göksu'dan Masallar

Ece Göksu İki albümünü de büyük zevk alarak dinlediğim, yeni albüm çıkmasını dört göz ile beklediğim başarılı Türk caz vokalisti.




2011’de beri takip ettiğim Ece Göksu’nun iki albümünden bahsedeceğim. Bir kere şans verince bırakamayacağınıza eminim.

Just Like a Fairy Tales; Masal allbümünden bir parça. Hem Türkçe hem de ingilizce sözlü caz şarkılarının bulunduğu Masal albümünde sözlerin ve müziklerin çoğu Ece Göksu’ya ait. Albümde bir adet de Bill Evans şarkısı bulunuyor. Albümde pianoları Can Çankaya, bassları Scott Colberg, davullar Robert Mehmet İkiz, Saksafonları Engin Recepoğulları ve Trombonları Bulut Gülen çalmış.

10 şarkı ve 1 introdan oluşan bu güzel albümde dikkat çekmek istediğim şarkılardan bir tanesi Anonim bir türkü olan Mavilim’in caz cover’ı. Ahmet Adnan Saygun’un Mavilim düzenlemesinden sinlenilmiş bu harika parçayı dinlemenizi tavsiye ederim. Mavilim dışında bir cover’da Bugün Ayın Işığı isimli türküye gelmiş bu albümde.

Just like a fairy tale benim albümde en sevdiğim şarkı. Adeta beni büyülü bir masala götürüyor gerçekten.



Tüm şarkıları ayrı ayrı güzel olan bu albümden sonra Ece Göksu ikinci albümde Neşet Ruacan ile birlikte harika bir albüme imza atıyor. “Slow, hot wind” 11 standart ve 1 adet Neşet Ruacan bestesinden oluşan albümdeki tüm şarkılar ve düzenlemeler tek kelime ile muhteşem. Albümde vokalleri Ece Göksu üstlenirken gitarları Neşet Ruacan, bassları Volkan Hürsever çalmış.



Birbirinden ayıramayacağım güzellikte bu şarkılar arasından seçim yapmam gerekiyorsa albüme ismini veren Slow, Hot Wind ve Lucky to be Me seçebilirim.

Son albümünü 2014 yılında çıkarmış olan Ece Göksu’nun yeni bir albüm için ne zaman stüdyoya gireceğini merak ediyorum.
Daha yeni Daha eski