BİLDİĞİMİZ EZHEL



Uzun süredir Türkçe Rap dinliyorum ve özellikle 2018'de bu müziğin popülerleşmesi benim de hoşuma gidiyor. Yavaş yavaş Türkçe Rap hak ettiği değeri görüyor ve bu tarzda müzik yapan insanlar para kazanmaya, büyük konserler vermeye ve çok daha yaratıcı olmaya başlıyorlar.

Bunlardan biri de Ezhel. Özellikle hapse girip çıktıktan sonraki hali Ezhel'i inanılmaz popüler yaptı diyebiliriz.

Bu yazıda sizinle Ezhel bu kadar popüler olmadan önce sevdiğim birkaç parçasını paylaşmak istiyorum. Sesinin ne güzel olduğunu ve vokal anlamında auto tune kullanmasa bile ne güzel şeyler ortaya çıkartabileceğini görüyoruz.

"Yarınımız Yok", gerçekten 40 kişilik konserlerden 4000 hatta daha fazla kişilik konserlere nasıl geldiğini net gördüğümüz bir şarkı. Polisin uyuşturucuya teşvik ettiği gerekçesi ile hapis istediği kişinin böyle bir parçasının da olduğundan haberdar olmadığı belli. Uyuşturucu biraz da gerçek. Ama ne kötü bir şey olduğunu bu tarz parçalarda duymak güzel.


Bir Ezhel parçası olan "Ben"in Elçin Orçun tarafından cover'ı. Evet Elçin Orçun'un sesi çok güzel, bu şarkıyı Ezhel'den dinlemeye de alıştık ama çok güzel olmamış mı? İçi boş Türkçe pop şarkılarından çok çok ilerde olan bu şarkı, yazıldığı dönem için müziğin ne kadar ileri gidebileceğini gösteriyor bize. 




Bir başka cover da Zeynep Bastık ve Aslı Bekiroğlu'ndan geliyor.  Auto tune olmadan, biraz yavaş tempo ve güzel bir gitar ile şarkı bambaşka bir hal almış. Ama bu şarkının hamuru ne kadar da güzel değil mi? 


Bu müziği bu kadar kaliteli yapan Ezhel'in yazdığı sözler değil sadece. Ezhel'in vokal yeteneği kadar müzikte payı olan Bugy de ortaya çıkan işin kalitesini arttırıyor. 

Ezhel'in en büyük hitlerinden "Geceler"i bir de akustik versiyonu ile dinleyelim. Gece kulüplerinde insanların zıplayarak dinlediği şarkı aslında hoş bir akustik şarkı da olabilir. Bunu en güzel gösteren şarkılardan biri "Geceler".



Tamam güzel sözleri ve vokallerinden bahsettik şarkıların. Ancak beat maker'ları unutmamak lazım. Elektronik müzik ile aranız nasıl bilmiyorum ama Türkiye'de de güzel işler yapılıyor. Ezhel'in buralara gelmesinde katkısı büyük Bugy ve Dj Artz'ı da anmadan geçmeyelim. 












Daha yeni Daha eski